14 de noviembre de 2011

Ha mort el periodista Josep Pernau, mestre i referent ètic

Avui ha mort Josep Pernau (Lleida, 1930), un dels periodistes ambs més projecció i més compromesos amb la societat catalana y espanyola. Va ingressar a l’Escola Oficial de Periodisme de Barcelona amb 22 anys, culminant la seva trajectòria professional amb els premis Ortega y Gasset i el Ciutat de Barcelona (2002), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i el Premi Vázquez Montalbán (2005).
Tot i la repressió, el 1966 Pernau va cofundar el Grup Democràtic de Periodistes i durant la transició va ser president de l'Associació de la Premsa de Barcelona; entre 1991 i 1997 va ser degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i també va presidir la Federació d'Associacions de la Premsa d'Espanya (FAPE).
Va treballar a El correo catalán, TeleExprés, Mundo diario i El periódico de Catalunya, on es publicava la seva columna diària "Opus mei". També va ser director del Diari de Barcelona.
Pernau ha estat un mestre de periodistes, i és un referent ètic.
ENLLAÇOS d'interès:
* "Josep Pernau, defensor de los valores del periodismo", vía EUROPA PRESS (en castellano);
Biografía de Pernau a la pàgina de l'Universitat Pompeu Fabra (en català),
* "Columnista en Barcelona", reportaje publicado en El periódico en el 25º aniversario de la columna "Opus mei", reproducción en PDF (en castellano).

No hay comentarios:

Publicar un comentario

NOTA: ImP no publica injurias ni imputaciones de faltas o delitos sin aportar pruebas ni referencias judiciales o sentencia.
Sólo serán publicados los anónimos que a criterio del administrador sean de interés.